Tehnologie

Tehnologie

Tinem pasul cu dezvoltarile tehnologice si ne folosim de instrumente moderne pentru a iti oferi cele mai bune solutii la problemele dentare cu care te confrunti. Prin urmare, tehnologia este aliatul nostru de incredere si solutia care te scapa pe tine de durere.

MICROSCOP DENTAR

Introducerea microscopului dentar in stomatologie a adus schimbari majore in stabilirea diagnosticului si a planului de tratament;  vizualizarea celor mai fine detalii oferita de microscopul dentar este importanta pentru un diagnostic corect si un tratament de success; microscopul dentar poate fi utilizat in aproape toate specialitatile stomatologice: chirurgie, implantologie, terapie, chirugie endodontica, protetica, paraodontologie.

Avantaje majore ale utilizarii microscopului:

  • Acuratete – Vizualizare sporita semnificativ datorita amplificarii cu pana la 25 de ori si iluminarii coaxiale a campului de tratament; face posibila aplicarea unui tratament unic sau personalizat, in functie de fiecare caz, avand o maxima eficienta datorita preciziei.
  • Siguranta – Calitate asigurata a tratamentului endodontic prin vizualizarea integrala a lucrarii dentare de catre medic, acesta eliminand orice dubiu in privinta acuratetii tratamentului
  • Confort dublu – Microscopul este special creat pentru a-i mentine medicului dentist o pozitie corecta si eficienta de lucru. In acelasi timp, pacientul se va bucura de usurinta realizarii terapiei si confort maxim gratie conceptului „Stomatologie fara durere”.
  • Economisire de timp si bani – Durata tratamentului este mai mica si rezultatul este mult mai sigur pe termen lung, salvand pacientul de alte viitoare retratamente si costuri suplimentare.
microscop

APEX FINDER

Apex Finder este un dispozitiv electric menit sa vina în ajutorul tratamentelor din campul de activitate al endodontiei; pana la aparitia acestor aparate tratamentul de canal era realizat “orbeste”, singura modalitate prin care se putea verifica calitatea tratamentul fiind radiografiile; acestea din urma necesita timp si nu se pot realiza la fiecare pas al tratamentului. Apex locatorul poate fi deosebit de util atunci cand forma si orientarea radacinilor nu se pot vedea clar pe radiografie.

Avantajele folosirii apex locatorului sunt determinarea precisa a lungimii de lucru, reprezentarea live a miscarii prin intreg canalul, determinarea lungimii canalului radicular fara radiatii X, fiind o metoda neinvaziva.

apex-finder

ENDODONTIA ROTATIVA
Tratament endodontic modern

Endodontia rotativa utilizeaza instrumentar electronic pentru a realiza tratamentele de canal. Medicul dentist utilizeaza un instrument special, un micromotor ce foloseste ace rotative din nichel titan (NiTi), un material de cinci ori mai flexibil decat otelul inoxidabil, dar si mai rezistent. Astfel tratamentul de canal devine o procedura mult mai rapida si mai predictibila.

endodontie-rotativa

FIZIODISPENSER

Fiziodispenserul este un aparat conceput pentru manoperele practicate in implantologie si chirurgia osului, pentru frezarea patului implantar si remodelarea osoasa. Controlul electronic al vitezei, turatiilor si puterii motorului asigura precizia si siguranta manoperelor chirurgicale.

fiziodispenser

LAMPA ALBIRE

Lampa albire – presupune activarea printr-o sursa de lumina albastra a elementelor active din gelul de albire, gel care se va aplica pe suprafața dintilor. Gelul conține peroxid de hidrogen care se va descompune si va elibera oxigen ce va patrunde prin smalt si dentins, albind uniform zone ale dintelui colorate sau îngalbenite. Lampa potenteaza efectul de albire al gelului cu pana la 26%, ducand la o imbunatatire a culorii cu pana la 8 nuanțe mai alb decat nuanta de la care s-a plecat!

Intr-o singura ședintă Lampa de Albire Beyond reuseste ceea ce procedeele traditionale nu o pot face decat in luni de zile. Rezultatul: albirea dintilor decolorati si eliminarea petelor de pe smalt si dentina.

lampa-albire

CENTRIFUGA

Centrifuga este necesara pentru a obtine plasma ce contine proteinele care grabesc procesul de regenerare a tesutului afectat, medicul stomatolog recoltand pacientului o cantitate mica de sange.

De asemenea, prin centrifugare se poate obtine si membrana naturala, care înlocuieste membrana artificiala utilizata in cazul unor proceduri stomatologice complexe precum sinus lift si astfel, timpul de integrare a acesteia este imediat, rata de succes a interventiei creste la 100% si timpul de vindecare scade considerabil.

Tipurile de tratamente dentare in care poate fi utilizata centrifuga: interventia de implant dentar, aditie osoasă pentru implantul dentar, repararea osului – plasma cu proteine obtinută prin centrifugare poate fi utilizata cu succes si în reconstructia fetei pentru a repara traumele la nivel local cauzate de extractia unui dinte sau a unui chist, vindecarea abcesului dentar.

Avantajele tehnologiei le regasiti la PRGF

centrifuga

RADIOGRAFII DENTARE

Radiologie dentara panoramica – XMIND PANO (panoramic) este un ortopantomograf pentru radiografii panoramice cu dimensiune intreaga sau redusa. Aparatul dentar panoramic de inalta calitate foloseste sistemul  patentat SOREDEX de pozitionare a pacientului, astfel  incat  imaginea poate fi ajustata dupa necesitatile diagnostice  particulare fiecarui pacient (inaltime, varsta, complexitatea imaginii dorite, dimensiune craniana).

Radiologie dentara retroalveolara (per dinte) – reprezinta examenul radiologic care ofera cea mai fidela imagine in incidenta izometrica si ortoradiala, pentru examinarea detaliilor de structura dentoalveolara si a proceselor patologice ce se pot gasi la acest nivel.

radiografii-dentare

STERILIZAREA INSTRUMENTARULUI STOMATOLOGIC

Sterilizarea instrumentului stomatologic presupune un complex de procedee prin care se distruge in totalitate flora microbiana (forma vegetativa si sporulata a bacteriilor, virusurilor, fungi) de pe materialele supuse procesului. Certitudinea sterilizarii depinde de urmatoarele etape: presterilizarea, etapa care presupune pregatirea instrumentelor in vederea sterilizarii, si metodele de sterilizare.

Autoclavul – este un dispozitiv folosit pentru a steriliza echipamente si consumabile de supunerea lor la abur de înalta presiune saturat la 121 ° C timp de aproximativ 15-20 minute, în functie de dimensiunea sarcinii si continutul; instrumentele pot fi pastrate , odata sterilizate cu ajutorul unui autoclav vid de pana la 12 luni, folosind pungi sigilate

Pupinelul – este un dispozitiv utilizat pentru sterilizarea instrumentelor si materialelor de uz stomatologic care nu se pot steriliza în sigurantă la autoclav, prin metoda aburului sub presiune. De aceea, pupinelul foloseste caldura uscata care are efect oxidant asupra microorganismelor, spre deosebire de caldura umeda, care actioneaza prin precipitarea proteinelor intracelulare ale bacteriilor, sporilor sau virusurilor.

sterilizare