Tehnologie

Tehnologie

Ţinem pasul cu dezvoltările tehnologice şi ne folosim de instrumente moderne pentru a îţi oferi cele mai bune soluţii la problemele dentare cu care te confrunţi. Prin urmare, tehnologia este aliatul nostru de încredere şi soluţia care te scapă pe tine de durere.

MICROSCOP DENTAR

Introducerea microscopului dentar în stomatologie a adus schimbări majore în stabilirea diagnosticului şi a planului de tratament;  vizualizarea celor mai fine detalii oferită de microscopul dentar este importantă pentru un diagnostic corect şi un tratament de succes; microscopul dentar poate fi utilizat în aproape toate specialităţile stomatologice: chirurgie, implantologie, terapie, chirurgie endodontică, protetică, paraodontologie.

Avantaje majore ale utilizării microscopului:

  • Acurateţe – Vizualizare sporită semnificativ datorită amplificării cu până la 25 de ori şi iluminării coaxiale a câmpului de tratament; face posibilă aplicarea unui tratament unic sau personalizat, în funcţie de fiecare caz, având o maximă eficienţă datorită preciziei.
  • Siguranţa – Calitate asigurată a tratamentului endodontic prin vizualizarea integrală a lucrării dentare de către medic, acesta eliminând orice dubiu în privinţa acurateţii tratamentului
  • Confort dublu – Microscopul este special creat pentru a-i menţine medicului dentist o poziţie corectă şi eficientă de lucru. În acelaşi timp, pacientul se va bucura de uşurinţa realizării terapiei şi confort maxim graţie conceptului „Stomatologie fără durere”.
  • Economisire de timp şi bani – Durata tratamentului este mai mică şi rezultatul este mult mai sigur pe termen lung, salvând pacientul de alte viitoare retratamente şi costuri suplimentare.

APEX FINDER

Apex Finder este un dispozitiv electric menit sa vina în ajutorul tratamentelor din campul de activitate al endodontiei; pana la aparitia acestor aparate tratamentul de canal era realizat “orbeste”, singura modalitate prin care se putea verifica calitatea tratamentul fiind radiografiile; acestea din urma necesita timp si nu se pot realiza la fiecare pas al tratamentului. Apex locatorul poate fi deosebit de util atunci cand forma si orientarea radacinilor nu se pot vedea clar pe radiografie.

Avantajele folosirii apex locatorului sunt determinarea precisa a lungimii de lucru, reprezentarea live a miscarii prin intreg canalul, determinarea lungimii canalului radicular fara radiatii X, fiind o metoda neinvaziva.

ENDODONŢIA ROTATIVĂ
Tratament endodontic modern

Endodonţia rotativă utilizează instrumentar electronic pentru a realiza tratamentele de canal. Medicul dentist utilizează un instrument special, un micromotor ce foloseşte ace rotative din nichel titan (NiTi), un material de cinci ori mai flexibil decât oţelul inoxidabil, dar şi mai rezistent. Astfel tratamentul de canal devine o procedură mult mai rapidă şi mai predictibilă.

FIZIODISPENSER

Fiziodispenserul este un aparat conceput pentru manoperele practicate în implantologie şi chirurgia osului, pentru frezarea patului implantar şi remodelarea osoasă. Controlul electronic al vitezei, turaţiilor şi puterii motorului asigură precizia şi siguranţa manoperelor chirurgicale.

LAMPA ALBIRE ZOOM

Lampa albire – presupune activarea printr-o sursă de lumină albastră a elementelor active din gelul de albire, gel care se va aplica pe suprafața dinţilor. Gelul conține peroxid de hidrogen care se va descompune şi va elibera oxigen ce va pătrunde prin smalţ şi dentins, albind uniform zone ale dintelui colorate sau îngălbenite. Lampa potenţează efectul de albire al gelului cu până la 26%, ducând la o îmbunătăţire a culorii cu până la 8 nuanțe mai alb decât nuanţa de la care s-a plecat!

Într-o singură ședinţă Lampa de Albire ZOOM reuşeşte ceea ce procedeele tradiţionale nu o pot face decât în luni de zile. Rezultatul: albirea dinţilor decoloraţi şi eliminarea petelor de pe smalt şi dentină.

CENTRIFUGA CHIRURGIE/ IMPLANTOLOGIE

Centrifuga este necesară pentru a obţine plasma ce conţine proteinele care grăbesc procesul de regenerare a ţesutului afectat, medicul stomatolog recoltând pacientului o cantitate mică de sânge.

De asemenea, prin centrifugare se poate obţine şi membrana naturală, care înlocuieşte membrana artificială utilizată în cazul unor proceduri stomatologice complexe precum sinus lift şi astfel, timpul de integrare a acesteia este imediat, rata de succes a intervenţiei creşte la 100% şi timpul de vindecare scade considerabil.

Tipurile de tratamente dentare în care poate fi utilizată centrifuga: intervenţia de implant dentar, adiţie osoasă pentru implantul dentar, repararea osului – plasma cu proteine obţinută prin centrifugare poate fi utilizată cu succes şi în reconstrucţia feţei pentru a repara traumele la nivel local cauzate de extracţia unui dinte sau a unui chist, vindecarea abcesului dentar.

Avantajele tehnologiei le regăsiţi la PRGF

RADIOGRAFII DENTARE DIGITALE – CRANEX 3D

Doza de radiaţii este cu până la 80% mai mică faţă de aparatura clasică. Datorită echipamentelor de protecţie, radiografiile dentare digitale sunt sigure chiar şi pentru copii, astfel putând fi menţinută sănătatea copilului pe termen mult mai lung.

Datorită senzorilor digitali ce au o rezoluţie foarte mare, imaginea radiografiilor poate fi prelucrată şi va avea o calitate şi o rezoluţie mult mai bună faţă de filmul convenţional (medicul poate identifica mult mai repede problemele şi  detaliile importante ale dinţilor).

Timpul de expunere este mult mai mic, deoarece radiografia se obţine mult mai repede, iar pacientul este supus unor riscuri mult mai mici. Oricât de mic sau mare ar fi riscul, pacientul trebuie să înţeleagă ca o radiografie dentară prezintă oricum un pericol mult mai mic decât o problemă dentară neidentificată şi netratată la timp.

STERILIZAREA INSTRUMENTARULUI STOMATOLOGIC

Sterilizarea instrumentului stomatologic presupune un complex de procedee prin care se distruge în totalitate flora microbiană (forma vegetativă şi sporulată a bacteriilor, virusurilor, fungi) de pe materialele supuse procesului. Certitudinea sterilizării depinde de următoarele etape: presterilizarea, etapa care presupune pregătirea instrumentelor în vederea sterilizării, şi metodele de sterilizare.

Autoclavul – este un dispozitiv folosit pentru a steriliza echipamente şi consumabile de supunerea lor la abur de înaltă presiune saturat la 121 ° C timp de aproximativ 15-20 minute, în funcţie de dimensiunea sarcinii şi conţinutul; instrumentele pot fi păstrate, odată sterilizate cu ajutorul unui autoclav vid de până la 12 luni, folosind pungi sigilate

Pupinelul – este un dispozitiv utilizat pentru sterilizarea instrumentelor şi materialelor de uz stomatologic care nu se pot steriliza în siguranţă la autoclav, prin metoda aburului sub presiune. De aceea, pupinelul foloseşte căldura uscată care are efect oxidant asupra microorganismelor, spre deosebire de căldura umedă, care acţionează prin precipitarea proteinelor intracelulare ale bacteriilor, sporilor sau virusurilor.